Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 71 - 75 od 815 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Maribor, 7. 12. 2018
Danes  je zgodaj zjutraj, je preko Zagrebškega letališča, naša Šela Gonza odpotovala v Tilburg na Nizozemsko. Tam bo v nedeljo 9. decembra potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. Naša uspešna tekačica bo nastopila v konkurenci mladink, ki bodo tekle na razdalji 4,3 km.

spela_EP_kros_680

Za Špelo je zelo uspešno leto. Sicer je najprej neuspešno lovila normo za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince. Kljub temu je bila z napredkom in krepko popravljenim osebnim rekordom v disciplini 1500 m, zelo zadovoljna. Dobra sekunda, ki ji je ločila od norme je bila hitro pozabljena, saj so jo v nadaljevanju sezone čakali že novi izzivi. Najprej je presenetila vso domačo konkurenco in zmagala na Državnem prvenstvu v gorskih tekih. S tem si je priborila nastop na Svetovnem prvenstvu v Andori, ki ga je končala na odličnem 26. mestu. Ob koncu tako uspešnega leta, pa si je z odličnim nastopom na izbirnem krosu v italijanskem mestecu Sgonico, pritekla še eno nagrado, nastop na največjem Evropskem kros tekmovanju!

Naši mladi atletinji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in ji želimo uspešen nastop na Nizozemskem. 
Ljubljana, 2. 12. 2018
V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani je potekal finalni izbor za Miss športa 2018. V ožji izbor, najlepših dvanajst, se je uvrstila tudi naša bivša atletinja Mojca Haberman, ki se sedaj ukvarja s potapanjem na vdih.

Za končni izbor so kot vedno štele točke strokovne žirije in točke pridobljene s spletnega glasovanja. Seštevek pa je Mojco postavil za prvo spremljevalko, oziroma drugo najlepšo športnico za leto 2018.

Mojca, iskrene čestitke!
Tilburg, 27. 11. 2018
Mestece Tilburg na jugu Nizozemske bo 9. decembra gostilo Evropsko prvenstvo v krosu. Na že 25. izvedbi tega tekmovanja bo nastopila tudi ekipa petih Slovenskih reprezentantov.

V letošnji maloštevilčni Slovenski odpravi pa je tudi naša odlična mladinka Špela Gonza. Naša mlada atletinja je pred dvema tednoma odlično tekla na mednarodnem krosu v Italiji, ki ga je Atletska zveza Slovenije izbrala za izbirno tekmovanje za določitev ekipe za Evropsko prvenstvo. Špelin odličen nastop so opazili tudi na Strokovnem svetu in jo za njen uspeh nagradili z nastopom na največjem kros tekmovanju v Evropi. Na njem se bo z najboljšimi mladinkami pomerila na razdalji 4300 m.

Do nastopa sta še slaba dva tedna, zato naši atletinji želimo uspešno pripravo na vrhunec letošnje tekaške sezone, ob tem pa ji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije.
Maribor, 23. 11. 2018
V tisk je šel društveni koledar za leto 2019. Glede na pretekla leta smo naredili veliko spremembo in za vsako skupino pripravili svoj koledar. Kako boste na koledarju izgledali v prihodnjem letu, si oglejte v nadaljevanju novice.

Za povečavo kliknite na izbrano fotografijo.
Maribor, 20. 11. 2018
miss_sporta

Pred dnevi so objavili 12 finalist letošnjega izbora za ''Miss Športa 2018''. Na tokratnem spisku je tudi naša članica, 18. letna Mojca Haberman. V kolikor ji želite pomagati do čim višje uvrstitve, ji lahko vsak dan do 1. decembra oddate svoj glas. Glasovanje lahko opravite na tej povezavi. Našo bivšo atletinjo najdete pod zaporedno številko 4. Kako uspešno boste oddajali glasove bo znano v nedeljo 2. decembra, ko bo izveden Finalni izbor.

Mojca, ki je doma iz Vuzenice je zelo multi športna oseba. Srednjo šolo je pred štirimi leti pričela obiskovati v Mariboru. Takrat se je na treningih priključila tudi našemu društvu in se zanj tudi registrirala. Kot zelo perspektivna tekačica je v dresu AD Štajerska opravila kar nekaj dobrih nastopov. Vedno je iskala nove izzive in jih našla v potapljanju na vdih. Takrat je tudi zapustila naše mesto ob Dravi in se prepisala na gimnazijo v Ljubljano, saj je bila tako bližje novemu športu, ki jo je popolnoma prevzel. Da gre v primeru naše Mojce zares za vsestransko športnico, je v dokaz tudi njen podvig, ki ga je opravila v začetku meseca septembra. Takrat je v enem dnevu osvojila oba Slovenska Triglava. Za kakšen podvig gre, si lahko pogledate na spodnji povezavi.

2 Triglava - RTV Slovenija
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in