Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 56 - 60 od 847 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Collio, Novalja, Medulin, 5. 5. 2019
V zadnjem tednu so naši atleti sodelovali na kar nekaj tekaških prireditvah in ponovno posegli po odmevnih uvrstitvah.

Že v nedeljo 28.4. se je Andreja Godec udeležila na 25,9 km dolgem Trailu de Collio Brda. Na zelo razgibani poti po Italijanskih in Slovenskih gričih posejanih z vinogradi, so se tekmovalci morali povzpeti in nato spustiti za kar 776 m. Dodaten čar tekmovanju pa dal trase, ki potekal tudi skozi vinsko klet. Zanimiva proga je bila naši tekmovalki pisana na kožo, saj je nastopila odlično in v cilj pritekla na vrhunskem 2. mestu.

Praznik dela je že tradicionalno namenjen druženju, zato na ta dan potekajo tudi številne tekaške prireditve. Na eni takšnih je potekala na hrvaškem otoku Pag, kjer se je na razdalji malega maratona od starta v kraju Lun na severu otoka, do cilja v mestu Novalja, s številčno konkurenco pomerila Barbara Radoš. Dobri treningi v preteklih mesecih so se naši atletinji obrestovali, saj se je ob prihodu v cilj veselila odličnega 2. mesta.

V hrvaškem mestu Medulin je 1. maja potekala še ena zelo množična tekaška prireditev. Na 5. Road Race Medulin Riviera 10,4 km dolgem teku, so nastopili številni dobri tekači, saj v tem času na jugu polotoka Istra potekajo priprave številnih atletskih organizacij in zvez. V tako eminentni družbi so nastopili tudi naši tekači in se zelo izkazali. V ženski konkurenci je ponovno blestela Renata Vetrih, ki je zasedla vrhunsko 3. mesto. Njen uspeh pa je s 13. mestom dopolnila Ana Gajič. Med moškimi se je od naših najvišje uvrstil Igor Šalamun, ki je tek končal na 30. mestu. 
Poreč, 3. 5. 2019
Z današnjim dnem se zaključujejo še ene uspešno realizirane atletske priprave. Pogoji za treninge v Poreču so bili izvrstni, zato so se vsi deli predvidene vadbe izvedli maksimalno. Kako uspešno pa je bilo planiranje naših trenerjev, pa se bo videlo že kmalu, saj si bodo tekmovanja v mesecu maju sledila z nadzvočno hitrostjo.

stadion_porec_680
 
Ob koncu priprav smo vam pripravili še eno nekoliko obsežno foto galerijo z druge polovice našega bivanja na zahodni obali polotoka Istre. Uživajte v ogledu!

FOTOGALERIJA PRIPRAVE POREČ 2. DEL
Poreč, 29. 4. 2019
Po današnjem dnevu se bodo društvene priprave, ki potekajo v Poreču v hrvaški Istri, prevesile v drugo polovico. Kljub nekoliko slabšemu vremenu, treningi potekajo nemoteno, saj se nas narava vsak dan toliko usmili, da deževje v času treningov preneha. Od jutri dalje pa je vremenska napoved tako veliko boljša, tako, da bodo te težavice hitro pozabljene.
 
Atleti so marljivi in naporne treninge pridno prenašajo. Zvečer se sicer že pozna manjša utrujenost, saj se dom v katerem prenočujemo hitro umiri. Tudi jutranje bujenje pa je iz dneva v dan težje. Ker pa atleti vedo, da so naslednja tekmovanja zelo blizu, so na treningih zelo zavzeti, njihov trud pa bo zagotovo poplačan z novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

Na spodnji povezavi vam objavljamo nekaj fotoutrinkov s prvega dela priprav.

FOTOGALERIJA PRIPRAVE POREČ 1. DEL 
Poreč, 29. 4. 2019
Društvene priprave v stalni bazi v Poreču potekajo po predvidenem programu. Čeprav se po napornih treningih utrujenost že pozna, je motiviranost še vedno zelo visoka in zato tudi izvedba treningov precej lažja. Prav zaradi lažje motiviranosti in ugotovitve kakšna je trenutna forma, smo se odločili in se drugi dan priprav udeležili tekmovanja za Kvarnersko ligo, ki so ga organiziral atletski delavci iz Poreča. Tekmovanje je sicer služilo za pregled trenutne pripravljenosti, so pa dosežki pokazali, da je že zdaj pripravljenost na zelo visokem nivoju in da lahko od naših atletov že v začetku spomladanske poletne sezone pričakujemo izvrstne rezultate. Mnogi so namreč dosegli osebne rekorde in nakazali, da so v pripravljenem obdobju dobro trenirali.
Markovci, Čaven, Čakovec, Padova, 28. 4. 2019
Za našimi člani je še en pester tekmovalni vikend. Kot je že v navadi so nas tudi tokrat navduševali z odličnimi nastopi in visokimi uvrstitvami.

V soboto je v Markovcih pri Ptuju potekal 5. Markoton na katerem je na razdalji 5 km tekla Klara Nemec in zasedla 7. mesto. O številu udeležencev pa je bil najbolj zaseden tek na 10 km. V konkurenci žensk se je izkazala Renata Vetrih, ki je ciljno črto prečkala kot prva. Seveda pa je zmago slavila tudi v svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let. V absolutni moški konkurenci se je najvišje zavihtel Banko Kmetič, ki je zasedel 5. mesto. V svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let pa se je povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na absolutno 10. Mesto je pritekel Miha Kveder, ki je v starostni kategoriji 30 do 39 let zasedel 3. mesto. Absolutno je 14. mesto zasedel Jože Čeh. Odlično pa je tekel tudi Tine Martin Puppis, ki si je v absolutni konkurenci pritekel 17. mesto. V svoji starostni kategoriji do 19 let pa je osvojil visoko 3. mesto. V kategoriji od 70 do 79 let si je novo zmago pritekel še Rajko Zupančič.

V nedeljo je naša mlada tekačica v gorskih tekih Špela Gonza nastopila na 6. Čaven vertikal km. Na tekmovanju na katerem so tekači morali preteči 4,4 km, pri tem pa so se od starta v kraju Lokavec do cilja pri cerkvici na vrhu hriba Čaven morali povzpeti za kar 1074 metrov, se je naša atletinja zelo izkazala. V absolutni konkurenci je osvojila vrhunsko 2. mesto, prepričljivo najhitrejša pa je bila med mladinkami.

V Čakovcu na Hrvaškem je danes potekal 3. Polumaraton Zrinski, na katerem je bil naš predstavnik Adriano Nemec. Po odličnem teku je ciljno črto prečkal na 7. mestu.

V prečudovitem starem italijanskem mestu Padova pa so organizirali enega večjih maratonov tega vikenda. Na njem je nastopila tudi naša Simona Cerkovnik in v ženski konkurenci zasedla lepo 57. mesto.  
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in