Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 51 - 55 od 847 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Radenci, 18. 5. 2019
Druga največja tekaška prireditev pri nas, že 39. maraton Treh src v Radencih, je ponovno navdušil z množično udeležbo in odličnimi nastopi povabljenih tujih atletov in domačimi vrhunskimi in rekreativnimi tekači. Med domačimi udeleženci je bil zagotovo najpomembnejši nastop na razdalji malega maratona, ki je letos v konkurenci članov in članic, ter mladincev in mladink štel za naslove državnih prvakov. Med nekaj več kot 7000 udeleženci na različnih razdaljah so nastopili tudi številni naši člani in z visokimi uvrstitvami dokazali, da so zelo dobro pripravljeni za nastope v letošnji sezoni.

Na razdalji polmaratona se je letos izkazal mladi Filip Križnik, ki je odtekel svoj najhitrejši tek na nekaj več kot 21 km dolgi progi in v sklopu PS med mladinci prvi prečkal ciljno črto.

Na dolžini 5,5 km je med moškimi odlično tekel Robert Matjaž, ki si je pritekel vrhunsko 5. mesto. Lep uvrstitve so dosegli naši predstavniki na razdalji 10 km. Med ženskim si je 4. mesto pritekla Renata Vetrih, tik za njo pa je ciljno črto prečkala Barbara Radoš. Med moškimi pa se je najbolj izkazal Miha Kveder, ki je zasedel izvrstno 7. mesto. V kraljevski disciplini prireditve, teku na razdalji maratona pa sta nas navdušili Sonja Sukič in Marija Brumen, ki sta dobrih 42 km pretekla tako hitro, da  sta se v močni mednarodni konkurenci zavihtela na 5. oziroma 6. mesto. 
Maribor, 15. 5. 2019
Atletski stadion v Športnem parku Tabor je bil danes prizorišče Finalnega posamičnega prvenstva Slovenije v atletiki za srednje šole. Mrzlo, deževno in vetrovno vreme, ki je danes v Mariboru oviralo izvedbo tekmovanja, najboljšim dijakom in dijakinjam, ki so se preko področnih tekmovanj uvrstili na finalno prvenstvo, ni povzročalo velikih težav , tako, da smo lahko spremljali zelo zanimive boje. Med udeleženci so bili tudi naši atleti, ki so sebi in svojim šolam prinesli vidne visoke uvrstitve.

Med dijakinjami je v teku na 1000 m nastopila Vanesa Lobenwein. S svojim letošnjim najhitrejšim tekom, njen čas je znašal 3:16,19, si je pritekla visoko 7. mesto. V konkurenci dijakov je Gašper Drev nastopil v suvanju krogle. Njegov najdaljši današnji sunek 5 kg krogle je meril 14,17 m, kar je pomenilo, da je zasedel vrhunsko 6. mesto. V zadnji disciplini tekmovanja, štafeti 4x100 m, pa sta svojo šolo zastopala Nik Šuštar in Valentin Kocbek Bratina. Z izvrstnim tekom in uspešnimi predajami, je njuna ekipa teka kar sekundo hitreje kot na področnem tekmovanju in si s časom 44,53 prišprintala bronasta odličja.
Šmarje, Ljubljana, 12. 5. 2019
V soboto sta potekali dve tekaški prireditvi z udeležbo naših tekačev.

V Šmarjah pri Jelšah so izvedli Tek po Šmarskih bregih, na katerem so se na zelo razgibani progi tekači pomerili na razdalji 10 km. V moški konkurenci je sodeloval tudi Severino Ogrizek, ki je tek opravil z odliko in si pritekel prepričljivo zmago.

V našem glavnem mestu pa je potekala že 63 izvedba Pot ob žici, v spomin na bodečo žico, ki so jo okupatorji postavili okrog naše prestolnice. Na eni najbolj množičnih prireditev pri nas je osrednja tekaška prireditev Tek trojk, na kateri so sodelovali številni naši tekači. Najuspešnejši pa je bil Matevž Schaubach, ki je s svojo trojko Slovenske vojske, med mešanimi ekipami na razdalji 12,5 km, pritekel odlično 2. mesto. 
Velenje, 11. 5. 2019
V Velenju je potekal Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke. Kljub utrujenosti od pravkar zaključenih priprav so naši mladi atleti nastopili izvrstno. S številni z novimi osebnimi rekordi so posegli po izredno visokih uvrstitvah in nakazali, da bo tudi letošnja sezona zelo uspešna.

Edini naš predstavnik z dvojnim programom je bil Gašper Derv, ki je nastopil v suvanju krogle in metu diska. Njegov najdaljši sunek 5 kg krogle je meril kar 14,45 m, prinesel pa mu je naslov pokalnega prvaka. Kolajno si je premetal tudi v svoji drugi disciplini. 1,5 kg disk je najdlje poletel 39,52 m. s tem dosežkom se je povzpel na tretjo stopničko zmagovalnega odra. V teku na 100 m je odlično nastopil Jurij Beber, ki je s časom 12,00 zasedel 10. mesto. Na 200 m razdalji je bil naš predstavnik Ahac Zupančič, ki je pol kroga prešprintal v času 25,69 in zasedel 23. mesto. Na vrhunsko 4. mesto se je v teku na 1500 m uvrstil Miha Kramberger, ki je v cilj pritekel v času 4:34,20. V najdaljši tekaški disciplini tekmovanja, na 3000 m je Tine Martin Puppis dosegel čas 10:37,14 in zasedel 6. mesto.

aps_velenje

V konkurenci mladink je ponovno zablestela Vanesa Lobenwein, ki si je v teku na 1500 m s časom 5:04,92 pritekla naslov pokalne podprvakinje Slovenije. V teku na 100 m je bila zelo hitra Lara Ribič, ki je ciljno črto prečkala v času 13,68 in zasedla 24. mesto. Na 2x daljši razdalji si je Nadja Rudolf z rezultatom 28,85 prišprintala 37. mesto. V teku na 800 m pa je lep uspeh dosegla Petja Klojčnik. Dva stadionska kroga je pretekla v času 2:22,16 in tekmovanje končala na izvrstnem 5. mestu.

V dopoldanskih urah pa so organizatorji izvedli tudi prvo letošnje tekmovanje za Slovenski pokal v hitri hoji. Med pionirkami U16 na razdalji 3000 m je odlično nastopila Tamara Reicht, ki si je s časom 16:22,06 priborila novo zmago. 
Maribor, 6. 5. 2019
Domači atletski stadion v Športnem parku Tabor je bil danes prizorišče Področnega prvenstva v atletiki za srednješolce. V zelo nizkih temperaturah, ter močnem severnem, ki je ozračje še bolj ohlajal, se je tekmovanja udeležilo nekaj manj tekmovalcev, kot prejšnja leta. Tako zahtevni pogoji, pa niso ovirali naših atletov, da ne bi prikazali odličnih nastopov in sebi, ter svojim šolam priborili kar nekaj medalj.

Z zlatimi medaljami sta se okitila Miha Karmberger, ki je na 1000 m dosegel rezultat 2:54,41 in Vanesa Lobenwein, ki je na isti razdalji med dijakinjami ciljno črto prečkala v času 3:21,38. Na drugo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli trije naši atleti. V suvanju krogle je z rezultatom 14,03 to uspelo Gašperju Drevu, v teku na 2000 m z dosežkom 6:38,00 Tinetu Martinu Puppisu, ter Klari Kaiser, ki je v teku na 1000 m dosegla čas 3:25,18. Bronasti kolajni pa sta osvojili Nadja Rudolf s časom 1:06,69 v teku na 400 m in Laura Stauber, ki je tek na 1000 m opravila v času 3:52,67.

Vsem našim nastopajočim čestitamo za današnje dosežke in upamo, da jih bo čim več, tudi med tistimi, ki danes niso osvojili mest na zmagovalnem odru, uvrščenih na državno finale, ki bo potekalo 15. maja v Mariboru. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in