Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 51 - 55 od 759 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Leibnitz, 22. 8. 2018
V Lipnici v Avstriji je potekal menarodni atletski miting, ki se ga je udeležila tudi naša mlada atletinja Vanesa Lobenwein. Nastopila je v disciplini 800 m in svojo nalogo opravila odlično. Dva stadionska kroga je pretekla v času 2:28,46 in se veselila zmage, ki ji bo dala dodatne samozavesti pred nadaljevanjem jesenskega dela sezone.
Črna na Koroškem, 11. 8. 2018
V Črni na Koroškem so organizirali že 37. Maraton kralja Matjaža. Na razdaljah 10 km in mlaega maratona smo lahko videli odlične predstave predvsem kenijskih tekačev. V boju za visoka mesta pa so se izkazali tudi naši tekači.

V moškem teku na 10 km si je zmago pritekel Branko Kmetič, takoj za njim pa je ciljno črto prečkal še Mario Vračič. Na razdalji dobrih 21 km smo imeli tri predstavnice. Na odlično 3. mesto se je zavihtela Helena Javornik. Njen uspeh pa sta dopolnili Sonja Sukič s 5. mestom in Ana Gajič s 7. mestom.
Zagorje ob Savi, 4. 8. 2018
V Zagornju ob Savi so izpeljali že 14. Tek po Zagorski dolini. Na razdalji 10,3 km je v konkurenci žensk nastopila tudi naša Helena Javornik. Tudi tokrat je tekla odlično in bila veliko boljša od vse konkurence, ter si s prednostjo skoraj treh minut, pritekla novo zmago.
Jerusalem, 3. 8. 2018
Z zaključno slovesnostjo so se včeraj zvečer v Jerusalemu, v osrčju Izraela, končale Mednarodne igre šolarjev.  Na igrah je sodelovala tudi ekipa Mariborskih osnovnošolcev, ki so naše mesto pod Pohorjem predstavljali v štirih športih.

V reprezentanco Maribora so bili uvrščeni tudi štirje atleti iz našega društva. V močni mednarodni konkurenci so mesto ob Dravi odlično zastopali in predstavili. V suvanju krogle si je Gašper Drev prisuval veliki finale in v njem vrhunsko 4. mesto, kar je bila najvišja fantovska uvrstitev reprezentantov Maribora. Veliki finale A, si je priborila tudi Petja Klojčnik v teku na 800 m, ki je v njem zasedla 7. mesto, kar je bila najvišja uvrstitev Mariborskih deklet. V isti disciplini si je B-finale pritekla Vanesa Lobewein in tekmovanje končala na 11. mestu. V teku na 400 m bi moral visoke uvrstitve naskakovati Valentin Vidivič, ki pa je svoj nastop zaradi bolezni moral odpovedati.

icg_jerusalem_ekipa

Vsem mladim športnikom Maribora še enkrat čestitamo za njihove dosežke in vrhunsko predstavitev našega prelepega športnega mesta. 
Jerusalem, 1. 8. 2018
Kar predolgo se je vlekel današnji dan, saj smo vsi z nestrpnostjo čakali večer, ko je bil na Mednarodnih igrah šolarjev v Jerusalemu, čas, da organizatorji izpeljejo finalni tek na 800 m za dekleta. Že dopoldne smo najprej prejeli veselo novico, da se je vodstvo tekmovanja odločilo, da bo v za nas najzanimivejši disciplini dneva, izpeljali tudi finale B, v katerem bo v boju za mesta od 9. do 16. nastopila tudi naša Vanesa. Tako smo večer čakali še bolj nestrpno.

Končno je prišel čas, da smo lahko navijali in vspodbujali naši dekleti do čim višjim mest. Kot je v navadi je bil na programu najprej finale B z našo Vaneso Lobenwein. Tekla je odlično in v cilj pritekla v času osebnega rekorda 2:26,34. Ker je ciljno črto prečkala kot tretja je to pomenilo, da je zasedla končno 11. mesto.

petja_icg_2018

Nekaj minut kasneje je bil na sporedu že veliki finale A, v katerem smo pesti stiskali za našo najmlajšo udeleženko na igrah, Petjo Klojčnik. Dva tako močna teka v dveh dneh, sta bili nekoliko preveč za našo atletinjo, tako, da je v cilj pritekla v nekoliko slabšem času kot v kvalifikacijah. Z rezultatom 2:34,45 je premagala eno nasprotnico in se bo lahko od danes dalje pohvalila, da je na največjem svetovnem tekmovanju šolarjev, osvojila vrhunsko 7. mesto.

Obema dekletoma čestitamo za njune dosežke, vsem našim udeležencem pa sedaj po končanih tekmovanjih, v teh nekaj prostih dnevih, želimo čim prijetnejše bivanje v Izraelu in nato uspešen povratek domov. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in