Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Odličen nastop Špele v Italiji in Helene v Grčiji

Sgonico, Athen, 11. 11. 2018
V bližini Trsta, natančneje v mestecu Sgonico, so izpeljali že 44. Carsolina Cross. Gre za nega najmočnejših tekmovanj v kros teku v naši okolici. Na letošnji izvedbi se je med mladinkami na 4 km razdalji preizkusila tudi naša Špela Gonza in ponovno navdušila. Progo je pretekla v času 13:36 in zasedla vrhunsko 15. mesto.

Atletska zveza Slovenije je to tekmovanje izbrala tudi za izbirno za nastop na Evropskem prvenstvu v krosu, ki bo meseca decembra na Nizozemskem. Zato upamo, da bodo odgovorni na naši zvezi tek naše atletinje prepoznali kot dovolj kvaliteten, da jo uvrstijo v Slovensko reprezentanco. Nastop na tako velikem tekmovanju bi bil še en dokaz kvalitete naše mlade tekačice.

V prestolnici Grčije pa se je odvijal eden večjih evropskih maratonov. Na njem je nastopila tudi naša Helena Javornik in se ponovno zelo izkazala. Dobrih 42 km po ulicah Aten je pretekla v času 3:09,47 in v močni mednarodni konkurenci zasedla odlično 13. mesto. V svoji starostni kategoriji nad 50 let je najbližjo zasledovalko prehitela za več kot 20 minut in se tako prigarala zanesljivo 1. mesto.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in