Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši atleti odlični na mednarodnih tekmovanjih na Slovaškem in Avstriji

Bratislava, Dunaj, 27. 1. 2018
Številni naši atleti so se danes z mednarodno konkurenco pomerili na mladinskem mitingu v Bratislavi in na članskem mitingu na Dunaju. Dobro delo v pripravljalnem obdobju se je pokazalo z odličnimi nastopi, visokimi uvrstitvami in številnimi osebnimi rekordi.

V glavnem mestu Slovaške je potekal eden najmočnejših mladinskih mitingov v srednji Evropi. V izredno močni konkurenci so se z odličnimi nastopi izkazali tudi naši atleti. S tekmovanjem so od naših prvi pričeli šprinterji na 60 m. Med mladinkami je Nika Boštjančič kvalifikacijski tek opravila v času 8,03. V finalu pa se je prvič spustila pod mejo 8 sekund in si z rezultatom 7,98 prišprintala mednarodno zmago. V isti kategoriji je Eva Heinrih prvi tek opravila v času 8,85, v finalu pa je svoj dosežek izboljšala in s časom 8,78 zasedla 9. mesto. Med mlajšimi mladinkami je s časom 8,82 svoj prvi nastop končala Nadja Rudolf, v finalnem teku pa je dosegla čas 8,79 in zasedla 14. mesto. Nuša Zemljič Vernik je svoj prvi nastop končala v času 9,21, drugi tek pa se ji je nekoliko ponesrečil in je z rezultatom 9,30 zasedla 19. mesto. V konkurenci mladincev je svoj pri nastop odlično odtekel Bastian Kobler. S časom 7,40 se je uvrstil v A-finalni tek, ki ga je končal v času 7,52 in zasedel 10. mesto. Le mesto slabši je bil Jakob Ules, ki je v prvem teku dosegel rezultat 7,59, v drugem pa 7,56. V konkurenci mlajših mladincev je odlično šprintal Valentin Kocbek Bratina, ki je kvalifikacije opravil v času 7,65. V finalu pa je čas izboljšal na 7,56 in se uvrstil na končno 9. mesto. V konkurenci pionirjev pa je s časom 8,09 osebni rekord odtekel Adrian Kobler, ki pa je pred prvim štartom žal nesrečno padel in zato izpustil finalni tek.

Šprintom so sledili teki na 800 m. Med mlajšimi mladinkami je odlično tekla Vanesa Lobenwein, ki je z osebnim rekordom 2:28,84 zasedla 5. mesto. Veliko hitrejši tek kot prejšnji teden je prikazala tudi Klara Kaiser, ki je v cilj pritekla v času 2:34,56 in se uvrstila na 7. mesto. Tri predstavnike smo imeli med mlajšimi mladinci. Filip Križnik je štiri dvoranske kroge pretekel v času 2:16,95 in zasedel 9. mesto. Mesto za njim se je uvrstil Patrik Omerzel, ki je dosegel rezultat 2:18,67. Mladi Erik Ursini pa je svoj prvi veliki mednarodni nastop končal v času 2:25,65 in se uvrstil na 14. mesto.

Na tekmovanju sta nastopila tudi Gašer Drev in Ožbej Ivan Zorko, ki sta tekmovala v suvanju krogle. Mlajši Gašper je tekmoval v konkurenci mlajših mladincev in 5 kg kroglo najdlje sunil 11,91 m, kar ga je uvrstilo na odlično 2. mesto. Ožbej pa je v kategoriji mladincev suval orodje težko 6 kg. Najdlje je poletelo v zadnji seriji, ko so mu namerili dolžino 10,71 m, kar je pomenilo, da je zasedel 4. mesto.

Za konec tekmovanja sta sledili še dve disciplini, ki sta zelo redko na programih mitingov. V teku na 500 m je svojo pripravljenost preverila Špela Gonza. To redko izvedeno disciplino je opravila v času 1:23,49 in med mlajšimi mladinkami zasedla vrhunsko 2. mesto. V teku na 300 m pa je svoj drugi nastop na tekmovanju opravila Nadja Rudolf. Časomerilci so ji namerili čas 46,07, kar je pomenilo, da je med mlajšimi mladinkami zasedla 12. mesto.

Po končanih nastopih na mitingu v Bratislavi, pa sta se Bastian Kobler in Nika Boštjančič odpravila še na članski dvoranski miting v glavno mesto Avstrije, kjer sta nastopila v teku na 200 m. Nika je dvoranski krog pretekla v času 26,96 in za samo nekaj stotink zaostala za osebnim rekordom in zasedla 36. Mesto. Osebnega rekorda pa se je veselil Bastian. Natančne ure so se tokrat ustavile pri času 23,86, kar je pomenilo, da je zasedel 28. mesto. Na tem mitingu pa je v teku na 60 m nastopila tudi Monika Črček. Uspel ji je letošnji najhitrejši tek in se je s časom 8,30 uvrstila na 32. mesto.  
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in